Sax-O-13 treedt op in Woonzorgcentrum ‘Den Herdgang’

saxofoonensembleSax-O-13 treedt op in Woonzorgcentrum ‘Den Herdgang’ woensdag 16 september 2015

Een vriendelijke oude dame komt met haar rollator aangesneld en knijpt nadrukkelijk, echter niet pijnlijk, in mijn bovenarm. “Mijnheer” zegt ze, ”Ik heb genoten van jullie muziek.”
“Wat mooi, die melodietjes van vroeger.” En ze begon te praten over hoe mooi en hoe lelijk het kon zijn. Op mijn vraag welke ze zich kon herinneren zei ze: “Ik vond ze allemaal mooi.”
Haar begeleidster stond net als vele anderen geduldig te wachten tot dat mevrouw klaar was.
Dit tafereel was exemplarisch. Zelfs de mannen konden er niet onderuit en toonden hun waardering. We hadden het goed gedaan en dat gevoel hadden wij ook. We werden hartelijk ontvangen en al onze wensen werden in vervulling gebracht. Een professioneel podium stond op ons te wachten, verlichting was in orde, een goed werkende microfoon voor ‘speaker’ Jos Notenboom lag klaar. Het feest kon beginnen.
Met nummers als ‘Saxofoon Jubilee’ en ‘Lemon Meringue’ werd de toon gezet. ‘Strauss Junior’ kwam langs en ‘Que Sera, sera’, ‘Bacarole’ en ‘Sentimental Journey’ en nog meer Italiaans werk veroverden alle harten. Tot aan zelfs twee toegiften toe lieten we ons verleiden. Wederom een dankbaar publiek in een dankbaar Woonzorgcentrum den Herdgang. Oh, ja, we mochten terug komen, maar alstublieft niet te lang wachten.

Geert van Nunen