Sax-O-13 verzorgt Nieuwjaarsreceptie van Katholieke Vrouwen Gilde Tilburg

Donderdagmiddag 7 januari 2016

Rond de kloKBOk van 14.00 uur verzamelden wij ons in de Postelse Hoeve om voor de afdeling Tilburg van het KVG hun Nieuwjaarsviering te omlijsten. Het waterkoude regenachtige weer joeg iedereen met vaart naar binnen. De parkeerplaatsen waren volop bezet en wat mochten we verwachten?
Onze vaste ploeg begeleiders zorgde keurig voor stoelen zonder armleuningen, welke de Postelse Hoeve niet kon leveren. Ruim op tijd zaten we gereed, gestemd en wel. Aan de dubbele rijen stoelen te zien konden we op vele dames rekenen. Onze banner stond voor het spreekgestoelte van Jos te pronken. We waren er klaar voor.
Voorzitter mevrouw Yvonne Deykers nam het woord en verwelkomde gasten en orkest, waarna Jos de microfoon overnam en het spreekgestoelte niet nodig bleek te hebben. Als professionele presentator richtte Jos zich tot zijn publiek en introduceerde onze muziek. Met een enigszins afwachtende houding die gaandeweg veranderde zagen we deze dames zichtbaar genieten van onze nummers. Overrompeld door ons herkenningsnummer ‘Saxophone Jubilee’ en meezingend en deinend met ‘Que sera, sera’ en ‘Sentimental Journey’, zeker met de ‘Second Waltz’, hiermee kon het voor ons niet meer stuk. Jos deed er hier en daar een schepje boven op, zodat de stemming er goed in zat en het werd pauze.
Een pauze die onverwacht lang duurde. Waarschijnlijk hadden de dames elkaar lange tijd niet gezien of gesproken. Met evenveel enthousiasme stortten wij ons op deel twee van het programma. Een uitgelezen keuze uit ons repertoire stond klaar. Bij ‘Coolsville’, ’Cuba libre’ en ‘Saxophone dreams’ ontdooiden de dames weer om even later via ‘Yesterday’ en ‘Ein Strauss für Dich’ weg te dromen. Hilarisch was het moment dat men besefte dat op onze nummers meer dan gedansd kon worden, edoch er bevonden zich geen heren in het gezelschap die om een dansje verlegen zaten …
De voorzitter gaf vele blijken van dank en een staand applaus was onze beloning.
Met ‘Bella Italia’ als toegift sloten we deze middag af. Ook sloten we af met de bekende nazit en borrel. Tevens het moment om Wim Jansen te bedanken voor zijn bijdrage aan Sax-O-13 als baritonsaxofonist. Wim koos voor een minder drukke invulling van zijn vrije tijd. We hebben samen fijn gemusiceerd en veel van hem opgestoken. Zijn humor zal ons lang bij blijven.

Geert van Nunen

 

 

 

 

logosax013