Senioren Expo, NH Koningshof te Veldhoven

Het Seniorenorkest Tilburg was opnieuw gevraagd een drietal optredens van ieder veertig minuten te verzorgen. Het bleek een druk bezochte expo waar een groot aantal touringcars van getuigde. Van heinde en ver kwam men om zich de laatste nieuwtjes op seniorengebied eigen te maken. Vaak praktische zaken en hulpmiddelen en nog vaker zaken die het leven niet verrijken. Kom daar maar eens uit bij dit uitgebreide aanbod van ‘nuttige’ dingen. Maar men kwam natuurlijk ook voor een portie gezelligheid en die was juist te vinden in de Restaurant-Brabant-hal waar wij concerteerden.

Aan ruim 50 tafels à zes personen zaten om beurten expo-gangers aan hun welverdiend kopje koffie of thee met een punt gebak naar de twee orkesten en een dameskoor te luisteren. In een strakke regie werd alles tot in de puntjes geregeld. En voor de muzikanten waren de twee pauzes het moment om aan seniorenzaken te wennen.“Hallo mevrouw, deze bollen zijn extra geparfumeerd. Lavendel, citroen, rozengeur, linde en zeewind. Uitgekiende geuren.” Een senioor hallef kaol mènneke, klein van stuk met een eigenwijs grijs-wit brilletje op zijn neus leerde deze dame: “Deze zeewind moet u eens heel dicht bij uw oor houden en dan hoor je de…..”. Waarvan acte. De dame kon de grap gelukkig waarderen. En zo wandelde en lunchte men van optreden naar optreden en kon ieder toch zijn ding doen. De optredens verliepen vlot. We waren echter niet voorbereid op ‘Arosa’ en gelukkig volstond ons gevarieerde repertoire van deze dag.

Onze speakers Johan Geijsels, Ton van Gool en Henk Couwenberg kweten zich van hun taak terwijl onze logistiekers Jos en Nico dat ook deden.

Met nog een sessie te gaan die we uitsluitend voor eigen publiek deden sloten wij onder luid applaus deze middag af. Publiek bleek tevreden en wij ook.

Geert van Nunen