Seniorenorkest redt Kermis Berkel-Enschot

Een regenachtige maandagmiddag dreigde roet in het eten te gooien bij het jaarlijkse kermisfeest van de KBO Berkel-Enschot. En door wederom het Tilburgse Seniorenorkest te contracteren verliep deze middag evenals vorig jaar, toen het ook zo hevig regende, verbluffend goed. Tussen de forse regendruppels door druppelden de eerste muzikanten café ‘Raadhuis’ binnen om zich te installeren, terwijl iedereen het er over eens was dat het echt hondenweer was. Deze verrassende constatering verbroederde en verzusterde, met zijn allen onder de mopperparaplu.
Het doortastende optreden van de logistieke ploeg zorgde voor een ontspannen stemming vooraf. Langzaam aan schuifelden verregende bezoekers de zaal binnen en kozen voor de beste plaatsen. Vooraan, dichtbij de muziek of een beetje achteraan om beter met elkaar te kunnen kletsen. Het maakte niets uit en met nog wat geschuif met tafels en extra stoelen voor de late muzikanten kwamen we tot het stemmen der instrumenten en het feest kon beginnen.
Met Jan Hermans op de bok en Cees van Iersel als speaker en een drietal onsumptiebonnen op zak gingen we van start.Het was even wennen om door het geruis vanuit de zaal ons eigen geluid te vinden.
We waren klaar voor wederom een schitterend optreden. Steeds meer kregen we de aandacht van ons publiek, waaronder een aantal oudgedienden en enkele vaste concertbezoekers uit eigen gelederen. Ons uitgelezen kermisrepertoire werd gewaardeerd, zo mochten we tijdens de pauze ondervinden. Na Oklahoma en andere grote werken waren we na de pauze aanbeland bij meer bekendere stukken. Met André Rieu, La Vita é Bella, Arosa, Queen, Medley van Bert Kaempfert en de Blue Tango brachten wij onze gasten in vervoering. Tot ver in de namiddag werden de consumptiebonnen gebruikt en we keerden na een spannende loterij tevreden huiswaarts.

Geert van Nunen

senioren kermis