Seniorenorkest Tilburg in de Heuvelse St. Jozef Kerk

Zondag 4 november 2018

Seniorenorkest Tilburg vertolkte in een redelijk druk bezochte mis op de zondag van Allerzielen het bekende werk ‘Deutsche Messe’ van Franz Schubert.

Dit jaarlijks terugkerend optreden is naar volle tevredenheid van pastoor Van Noorwegen door ons gespeeld met als gevolg dat de uitnodiging voor de Kerstmis reeds binnen is.

Vooraf aan de officiële dienst werden met het stemmige ‘Yellow Mountains’ van Jacob de Haan de instrumenten voldoende warm geblazen, hetgeen niet meer nodig bleek na diverse stemrondjes in de ietwat koude kerk.

Daarna startte de viering, waarbij een waarlijk rookgordijn zich optrok naar hogere sferen. Het belette ons niet de juiste hoeveelheid zuivere lucht door onze instrumenten te laten bewegen. Een tevreden blik van dirigent Jan Hermans viel ons na afloop ten deel. Twee andante klassiekers ‘Soul Mates’ (Johan Nijs) en ‘The young Amadeus (Jan de Haan) completeerden ons optreden.

Voor zowel de bezoekers als voor ons is het altijd weer mooi deze muziek te horen en na de heenzending door pastoor Jan van Noorwegen spoedden wij ons naar de welverdiende thee en koffie.

Geert van Nunen