Seniorenorkest Tilburg weer terug op kermis Berkel-Enschot

Op Maandag 25 juni 2018 werd de Seniorenendag van de kermis in Berkel-Enschot weer muzikaal opgeluisterd door Seniorenorkest Tilburg. Jaarlijks is maandag de Seniorendag van de kermis, aangeboden door de gezamenlijke kermisexploitanten. In café ’t Raadhuis worden de Berkelse en Enschotse senioren ’s middags uitgenodigd en wordt hen onder andere een loterij en een kaart voor de verschillende kermisattracties aangeboden. De Gemeente Tilburg, Berkel-Enschot hoort bij Tilburg, doet ook een duit in het zakje (het zakje van SOT!) door ons orkest te vragen de senioren muzikaal te verwennen. Nou, dat is geschied. Wel nadat wegopbrekingen en wegwerkzaamheden door de muzikanten waren omzeild, lukte het dirigent Jan Hermans toch om volgens planning om 2 uur het concert ‘af te trappen’. De laatste jaren vond deze Seniorenmiddag steeds in een zaal van het café plaats. Dit jaar, het weer was echt zomers geworden, zaten publiek en orkest buiten. Het publiek op het terras, in de schaduw, het orkest gewoon op straat, deels onder een tweetal parasols maar velen ook vol in de zon. Het orkest zat tegen een hek, op de rand met de wegopbreking. Persoonlijk vond ik deze werkzaamheden zo dichtbij het kermisterrein geen staaltje van vernuftige planning.
Maar, zoals gezegd werd door Jan Hermans ‘de aftrap geblazen’. Verder heeft Jan niet meer geblazen, wel gepuft van de warmte. Want de twee parasols die op ons ‘podium’waren neer gezet waren bij lange na niet groot genoeg om alle muzikanten en de dirigent te beschermen tegen de meedogenloze zomerzon. En die scheen steeds uitbundiger. Ook ik voelde me na het eerste nummer al als een zwoeger in een hete woestijn. Kees van Iersel leidde het orkest in en kondigde de te spelen werken steeds aan. Helaas had hij geen microfoon tot zijn beschikking gekregen, dus ik vrees dat niet alle senioren op het terras voldoende hebben meegekregen van wat het Seniorenorkest Tilburg zoal voor hen in petto had. Gelukkig was er een pauze voorzien en konden we even uit de zon genieten van een koel drankje. Na de pauze werden nog een achttal nummers ten gehore gebracht en werd het geheel zowaar met een toegift, Wien Bleibt Wien, afgesloten. Al met al een geslaagd optreden tot tevredenheid van de aanwezige senioren die al kort na het concert in volle concentratie gefocust waren op het lot wat voor hen lag. De kermisloterij was begonnen en misschien lag het winnend lot wel juist naast zijn kopje koffie …
Wij, muzikanten genoten nog van een geslaagd optreden en nog een verfrissend drankje.

Ton van Gool