Start opstaporkest

Woensdag 2 september startte het opstaporkest weer met de repetities. Al 1, 5 jaar repeteert een muzikaal groepje kinderen en volwassenen op de woensdagmiddag aan allerlei muziekwerken. Omdat de muzikanten, als ze in het orkest komen, beginnende spelers zijn werk ik met de boeken Band Time Starter en Classical Elements. Deze muziekwerken gaan op niveau en worden per stuk steeds een beetje moeilijker en uitgebreider. Ook kies ik hierbij voor een ‘los’ werk: Afgelopen jaar was dat supercalifragilisticexpialidocious!
Omdat we 2 september startten met enkele beginnende muzikanten, maar er ook al muzikanten in het orkest spelen die al langer muziek maken en al 1,5 of 1 jaar in het orkest zitten pakken we het een klein beetje anders aan. Tijdens de repetitie zullen we telkens starten met een muziekwerk uit Band Time Starter speciaal voor de beginnende muzikanten. De andere spelers kunnen dan de beginners helpen! De overige tijd van de repetitie gaan we verder spelen in het vervolg van Band Time Starter namelijk Band Time Expert en spelen we ook de muziekwerken uit Classical Elements die we nog niet hebben gedaan. Mocht er dan in deze stukken voor de beginners een fragmentje of het hele stukje nog te moeilijk zijn dan schrijf ik het voor ze om.

Wat leuk is aan deze constructie is dat we elkaar hierbij kunnen helpen! De muzikanten die al langer spelen kunnen de beginners helpen bij de eerste muziekwerken, maar hebben ook een uitdaging omdat we nieuwe stukken gaan spelen!

 

Ik heb er in ieder geval weer zin in om met de repetities te starten!

 

Anne Peters

Dirigent opstaporkest