Subsidie Jopiefonds

We hebben geweldig nieuws mogen ontvangen voor ons jeugd(wijk)orkest en de muziekproeverijen.
Zoals wellicht bekend, is de Nieuwe Koninklijke Harmonie op zoek naar nieuwe leden voor het jeugd(wijk)orkest. Daarom organiseren we al enkele jaren muziekproeverijen op basisscholen in de binnenstad, om jonge mensen te enthousiasmeren voor het (samen) maken van muziek en nieuwe jeugdleden te werven. Eind augustus werd ik aangenaam verrast door een telefoontje van Claire van der Weegen van Stichting JopieFonds. Zij kon mededelen dat de Nieuwe Koninklijke Harmonie in aanmerking komt voor de door ons aangevraagde subsidie voor ons jeugd(wijk)orkest en de muziekproeverijen. Wat ontzettend fijn! We rekenden niet op de subsidie, dus des te groter was het euforisch gevoel dat we deze toegewezen hebben gekregen. Stichting JopieFonds is opgericht in 2016 vanuit het vermogen van familie Van der Weegen, met als doel eeuwigdurend financieel en materieel ondersteunen van stichtingen en verenigingen welke zich in Tilburg en omgeving inzetten voor: natuurbehoud, welzijn van dieren, creatieve ontwikkeling van jongeren, duurzame/biologische landbouw en/of het vergroten van sociale cohesie. Wij zijn dankbaar dat wij deze keer de gelukkigen zijn. Dankzij Stichting JopieFonds hebben we nu ruim dertig nieuwe beginnersinstrumenten met toebehoren kunnen aanschaffen. Zo komen we beter beslagen ten ijs bij de muziekproeverijen. Het is fijn om kwalitatief goede instrumenten uit te kunnen lenen aan kinderen. Het doel is immers om de jeugd te prikkelen om muziek te (gaan) maken en daar veel plezier aan te beleven!

We hopen op veel nieuwe leden voor ons jeugd(wijk)orkest. Stichting JopieFonds, bedankt voor jullie steun!

Gerry van Echteld