Tilburgse ‘Ten Miles’ door Sax-O-13 opgeluisterd

 

 

 

Eenmaal geïnstalleerd op ons podium in een maagdelijk witte tent (met dank aan onze speaker Jos Notenboom, die deze middag vrij had), zaten we in spanning te wachten op de lopers van de grootste en langste afstand: de ‘Ten Miles’ van Tilburg. Natuurlijk wilden wij de mooie en fraaie Afrikaanse lopers bewonderen. En in een vloek en een zucht kwamen die gasten voorbij gesneld, zodanig dat we in maar een paar seconden slechts donkere malende benen zagen.

We gingen er eens goed voor zitten, maar we moesten ons tevreden stellen met blanke Europees-Nederlandse benen. Aanvankelijk ging dat snel. Echter, na een paar nummers van Sax-O-13 konden wij de duizenden deelnemers niet vooruit geblazen krijgen. Sjokkende en joggende bezwete lichamen deden hun best voor het fotograferend thuisfront. De echte sporter kon waardering opbrengen voor onze verplaatsing van  lucht, daarmee vrolijke klanken uitstotend uit onze saxen. Ook onze vaste supporters en hoffotograaf Jan van de Lisdonk  gaven acte de présence, waarvoor onze dank.

Het bomvolle terras van uitbaterij Zomerlust was voor ons het publiek waarvoor we onze best deden, en dat werd naar verluidt erg gewaardeerd. Ons repertoire ging er in als koek en tot slot waren we blij dat de bezemwagen in zicht kwam en wij ons richting terras mochten begeven. We hadden ‘het’ verdiend en dat vond de uitbater ook, in de vorm van twee rijkelijk gevulde schaaltjes bitterballen. De Tilburgse Ten Miles editie 2017 was geslaagd.

Geert van Nunen