Time to Say Goodbye…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En plotseling sta ik met een prachtige roos in mijn handen. Gekregen op de laatste repetitieavond van 2017 van een vrouwelijke medemuzikant. Kan je nog iets mooiers overkomen? Voorwaar een lichtpunt in de zo donkere dagen voor Kerst. Maar de euforie slaat snel om, en het lichtpunt krijgt een omfloerst randje als ik het kaartje lees dat aan de roos is bevestigd. ‘Time to Say Goodbye’ staat er in niets verbloemende woorden en vervolgens ‘Bedankt, Conny’.  Het wil nog niet helemaal tot mij doordringen, maar het staat er echt en ik kan niet om de werkelijkheid heen. Conny van den Brom, met een kleine onderbreking, 36 jaar(!) lid van onze Harmonie, zegt onze club vaarwel. Conny was, samen met haar vriendin Cis Hendriks, de eerste vrouw in het Harmonieorkest. We kunnen met een gerust hart spreken over een historische gebeurtenis in de geschiedenis van het tot dan mannelijke bolwerk! De toenmalige dirigent was met deze twee dames zo in zijn nopjes dat hij prompt een mars componeerde en deze vernoemde naar beide dames. Verwijzend naar hun voornamen gaf hij zijn compositie de naam:  C en C-Mars. Conny had het direct naar haar zin in onze Harmonie. Niet voor niets noemde zij ons gebouw aan de Stationsstraat haar tweede huiskamer. Zelden werd een repetitie overgeslagen. En de in het voetbal zo bekende ‘derde helft’ was voor Conny bijna net zo belangrijk als de repetitie zelf. Hoogte- en dieptepunten werden beleefd, en lief en leed werd gedeeld. Beste Conny, bedankt voor alles (en dat is echt teveel om op te noemen) wat je bij, met en vooral voor onze vereniging hebt gedaan! Het ga je goed! En nu sta ik met die mooie roos in mijn handen als herinnering aan een trouw, toegewijd, maar vooral gezellig en betrokken Harmonielid. Als het Harmonieorkest tijdens het openingsconcert op 28 januari 2018 de eerste noten van ‘Con té Partiro’ inzet weet ik waar ik met mijn gedachten ben. Wat mij betreft was het nog lang geen Time … 

 

Peter Tuerlings