Try Out Cultuur van start

woensdag 6 april 2022 | Nieuws

In april starten we met Try Out Cultuur. Dat heeft dezelfde opzet als het Laatbloeiers project maar is gericht op kinderen van de basisschool uit groep 6 t/m 8.

Kinderen kunnen hier hun muzikale talenten verkennen zonder meteen lid van onze vereniging lid te worden. We richten ons op kinderen van de basisschool uit groep 6 t/m 8. De kinderen komen 12 weken lang op maandagmiddag van 16.00-17.00 uur bij elkaar in de Stationsstraat 26. Chefdirigent Maarten Jense begeleidt ook deze jonge muzikanten in spe wekelijks op de maandagmiddag. Na ongeveer een half jaar wordt bekeken of ze kunnen of willen doorstromen naar het ‘Klein Orkes’ en daarbij gaan kiezen voor aanvullende lessen. Er wordt een mogelijkheid geboden gratis gebruik te maken van de instrumenten van de Muziekvereniging en van het Kessels Museum dat ook in het Huis van Muziek wordt gevestigd. Uiteraard kan ook een eigen instrument worden meegebracht.

In april 2022 organiseren we speciaal voor deze groep een instrumentenmarkt. We laten de kinderen spelenderwijs kennis maken met allerlei instrumenten. Keus genoeg uit hout of koper: trombone, dwarsfluit, hoorn, saxofoon, bariton, tuba, klarinet, ritme instrumenten, enzovoorts. De kinderen kunnen dan spelenderwijs alles leren over , de vingers op de juiste plekken zetten en hoe hard of zacht je moet blazen om er geluid (en liefst muziek) uit te krijgen. Via het Try Outboekje , dat op de scholen wordt uitgedeeld kunnen kinderen zich opgeven. De kosten zijn 1 euro per keer.

Als ze daarna verder willen is er wekelijks de repetitie op maandagmiddag in het Huis van Muziek van om 16.00 -17.00 uur.
Aanmelden of meer weten? Bel of mail naar: Klara Linnenbank 06-52277285 | klara.linnenbank@gmail.com.