Uit eten bij Virgin en Erik op zaterdag 4 juli

Het succes van de buffetmaaltijd van vorig jaar zorgde ervoor dat we ook nu voor een buffetmaaltijd gingen. In mei hadden we de datum 4 juli al geprikt en vonden Virgin en Erik het prima om wederom gastvrouw en –heer te zijn en hun tuin enigszins te verbouwen. Al pratend met deze en gene tijdens pauzes of na afloop van de repetitie boden Wil, Conny en Tonneke aan  te zorgen voor een deel van de maaltijd. <lees verder> Tonneke zou heksenkaas maken, Wil een pastasalade en Berdien wilde wel meehelpen met de voorbereidingen ’s middags. Conny vroeg wat ze zou maken en ik stelde  koude wraps voor . “Maar dat heb ik nog nooit gemaakt, ik maak wel hartige bladerdeeghapjes.”

Zoals jullie weten was er voor die zaterdag een zeer warme dag beloofd met temperaturen van boven de 40 graden. Voor ons aanleiding om in de tuin erg veel schaduw te creëren. Gelukkig werd het wat ‘kouder’ en waaide het wat.

Conny kwam rond 17.00 uur binnen en tot onze grote verrassing had ze wel wraps gemaakt. Haar dochter Eefje had haar het duwtje gegeven, het was echt niet moeilijk. Heel trots kwam ze aan met een koelbox met wraps met zalm en kip en ze smaakten overheerlijk. Wil had zelfs een Iraanse salade gemaakt, omdat ze dacht dat Peter-Paul en Sara ook zouden komen. Met z’n 26-en, waaronder elf partners, hebben we een heel gezellige avond gehad, lekker gegeten, vooral veel water gedronken en in verhouding tot andere jaren ook veel bier. In de keuken van Virgin en Erik werd driftig door meerdere mensen water getapt, soep uitgedeeld, vuile soepkommen neergezet, enz. Kortom, er waren regelmatig veel mensen in de keuken bezig. Heel leuk dat de sfeer zo was dat we samen zorgden voor het eten en drinken. Om er zeker van te zijn dat er koud bier gedronken kon worden had Erik een routine bedacht die sommige mensen wat hoofdbrekens kostte: eerst in de garage een flesje uit de krat pakken, in de emmer met koel water leggen, een flesje uit die emmer pakken, dat in de koelkast leggen en dan pas mocht je een koel pilsje uit die koelkast pakken. Een heuse klus voor een aantal bierdrinkers!buffet1

In een hoekje in de tuin hadden Paul, Nico, Ed en Peter een mannenpraatgroep gevormd. Hadden ze het over de situatie in Griekenland of gewoon over de start van de Tour de France?

Als toetje hadden we ijs of een beschaafde maat cornetto’s of een lekker raketje. Peter ‘bestelde’ bij Virgin ijs met slagroom. “Ik heb heel veel boodschappen gehaald en dat is nou toevallig het enige dat ik vergeten ben.” Peter: “volgend jaar zorgen we dat er in ieder geval slagroom is. Of er dan ook ijs is weten we nog niet.”

Het was weer een heel genoeglijke avond waarop volgens ons iedereen het goed naar zijn/haar zin heeft gehad. Ook wij hebben het heel leuk gevonden en vinden het fijn dat onze partners het prima vinden de handen uit de mouwen steken. Om de tuin in te richten met tafels, stoelen, het zorgen voor veel schaduwplekken onder de luifel, schaduwdoek en party-tent en om olielampen te vullen en aan te steken en na afloop weer te helpen afbreken en opruimen.

Virgin en Ria

buffet2