Wat is de Meedoenregeling

Meedoen aan leuke activiteiten is niet vanzelfsprekend voor iedereen. De gemeente Tilburg vindt dat onvoldoende geld hebben geen reden mag zijn om niet mee te kun­nen doen. Daarom stelt zij jaarlijks een bedrag beschikbaar van € 100,- per persoon aan mensen met een minimuminkomen.* Het aanbod van de Meedoenregeling bestaat uit allerlei activiteiten op het gebied van sport, spel, cultuur, educatie en ontspanning.

Werkwijze

Het budget is ‘online’ beschikbaar en te besteden bij aangesloten aanbieders in de stad.

Kost een activiteit meer dan € 100,-, dan betaalt de betrokkene zelf het verschil bij. Is het minder, dan kan de betrokkene het restbedrag eventueel bij een andere aanbieder besteden. Jaarlijks worden er ruim 27.000 budgetten toegekend.

Aanbieders

Clubs, verenigingen, stichtingen en organisaties bieden uiteenlopende activiteiten aan voor alle inwoners van Tilburg, Berkel-Enschot, Udenhout en Biezenmortel. Het gaat om ruim 450 aanbieders. Een overzicht van de activiteiten is te vinden op

www.t-helpt.nl/meedoenregeling.

*Het inkomen is lager dan 120% van de bijstandsnorm.