Wie is… Ad Oomen

Beste leden van het Seniorenorkest Tilburg,

Velen van jullie kennen me als Ad Oomen, sinds kort spelend bij jullie orkest. Toch even wat meer informatie over die ietwat vreemde eend tussen Klaas en Frans. Als jong broekje van negen ging ik voor het eerst met mijn oudere broer, klarinettist, naar harmonie Vlijt en Volharding te Alphen. De keuze van instrument was gauw gemaakt, want er lag niet meer in de voorraad dan een oude klarinet. Pa, zelf muzikant, en mijn oudere broer sleutelden en olieden wat en met een nieuw riet erop kon ik aan de slag. Met veel plezier en redelijk voortvarend schoof ik langzamerhand door in de rij, richting mijn broer, solo klarinettist. Naast de veelvuldige verplichtingen in de dorpsgemeenschap stonden de concoursen erg centraal. Er moest veel gerepeteerd worden, zowel in groepsverband als op de wekelijkse vrijdagavond (heel vaak met nasleep). Na jaren trouw lidmaatschap kwam daar jammer genoeg een einde aan door verhuizing, een jong gezin en een drukke baan in velerlei functies binnen het voortgezet onderwijs. De klarinet lag wel in de buurt van mijn bureau, maar het resultaat was vaak niet meer dan wat ‘gefietel’, tot groot vermaak van de kinderen. Vele jaren later kon ik gebruik maken van een regeling voor vervroegd pensioen en nam ik door toedoen van een vriend een kijkje bij het seniorenorkest De Meierij te Helvoirt. Ik belandde er in een prettig gezelschap en heb het er nog steeds reuze naar mijn zin. En dan was daar dat vriendelijke telefoontje van Johan Gijssels, voorzitter van het SOT, om eens een kijkje te komen nemen in hun muzikale winkeltje. Zo gezegd, zo gedaan en dat leidde al snel tot het huidige lidmaatschap van genoemd orkest. De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik me om verschillende redenen best thuis voel. Ten eerste omdat ik me omringd voel door een grote club enthousiaste, zowel vrouwelijke als mannelijke leden. Ten tweede omdat het orkest wordt geleid door een voor mij bekende dirigent Jan, die humor heeft, (nog) niet eigenwijs is en nooit leugens verteld (zak mar zegge) en ten derde, niet onbelangrijk, omdat het ‘clubhuis’ voor mij op loopafstand ligt. Nou, beste leden, hier moeten jullie het even mee doen en als je nog meer wil weten … ik zou zeggen, spreek me maar aan; dat hoort immers ook bij de dynamiek van de maandagochtend. Toch!!!

O ja, ik moet nog even kwijt, dat ik naast mijn muzikale activiteiten ook graag mag schilderen in olie en acryl, veel kilometers afleg op de racefiets, ondersteunende werkzaamheden verricht in het HBO en vrijwilligerswerk doe voor de KBO in Berkel-Enschot.

Een muzikale groet, Ad Oomen