Wie is Anita Caspers

Dag allemaal,

Als nieuw lid mag ik iets over mijzelf vertellen. Mijn naam is Anita Caspers, 48 jaar geleden geboren in Oosterend op het prachtige Waddeneiland Texel. In 2005 ben ik naar Moergestel verhuisd en getrouwd met Gerrit.

In het gereformeerd kottervissergezin waar ik opgroeide stond een orgel. Na vijf jaar orgelles via de muziekschool ben ik als 15-jarige overgestapt naar de bugel. Ik kreeg vijf lessen van de secretaris om de eerste technische beginselen te leren en nog ruim een jaar les via de muziekschool. Bijna 25 jaar heb ik bugel gespeeld in de dorpsfanfare. Door de protestantse achtergrond veel koraalmuziek, ook in klein gezelschap tijdens kerkdiensten. Met humor denk ik terug aan concoursen en festivals uit een ver verleden. Door het toerisme speelde ik ook in een boerenkapel.
Aangekomen in Moergestel heb ik hier tot november 2011 trompet gespeeld bij Harmonie Prinses Juliana. Dit was niet alleen overstappen van de bugel naar de trompet, maar ook een heel ander repertoire. Met Promsconcerten was ik bekend op Texel, maar hier stak het toch in een heel ander jasje.

Als gevolg van hartritmestoornissen werd mijn lichamelijke conditie te slecht om mee te spelen. Artsen wilden na het constateren van de hartproblemen in maart 2010 eerst niets doen. Na vijf jaar verslechterende hartconditie ben ik in het Catharina Hartcentrum in Eindhoven terecht gekomen en geholpen, zodat mijn gezondheid nu weer goed genoeg is om mee te spelen.

Mijn oude liefde, de bugel, heb ik opgepakt bij Fanfare Concordia in Spoordonk. Mijn gezondheid is helaas niet zo goed hersteld dat ik eerste bugel kan spelen, zoals in het verleden, of meespelen in het straatorkest. Fanfare Concordia heeft net als vele andere dorpsvereniging last van terugloop van het aantal leden.De toekomst hier is onzeker.
Al heel veel jaren ben ik bekend met het Seniorenorkest. Mijn gezondheid stond in de weg en is nu zodanig dat ik hoop nog heel lang mee te spelen in het Seniorenorkest!

Groeten,

Anita Caspers