Wie is Jan Poos

Op verzoek van ons bestuur wil ik mij voorstellen als nieuw lid van het Seniorenorkest. Op negen-jarige leeftijd ben ik begonnen bij de Fanfare Jong Leven, opgericht door de NKH Tilburg. We hebben het over het jaar 1947-‘48. We waren thuis in het patronaat van de Noordhoek. Eén van de orkestleden van de NKH gaf ons les. Zijn naam ben ik kwijt. Bij vele harmonieën en later dansorkesten is muziek mijn grote hobby geworden. Achttien jaar geleden, dat was in 1998, ben ik lid geworden van het Seniorenorkest NKH, toen ik ben opgehouden met werken. Er is een onenigheid geweest over de directie waardoor verschillende leden een orkest hebben gestart in Goirle. Daar hoorde ik niet bij, maar ik ben later toch auditie gaan doen bij het Seniorenorkest Midden-Brabant, waar ik nog steeds bij ben. Maar nu weer terug bij deze club, omdat de repetitie op maandagmorgen voor mij ideaal is om de week te beginnen. Ik voel me rijk om naar de repetitie te gaan terwijl andere mensen gewoon gaan werken, dat is toch kei luxe. Hoe lang mijn kracht genoeg is om mee te blijven doen weet ik niet, maar ik hoop nog lang. Vraag niet hoe het kan maar ik geniet er van.

Groetjes van Jan Poos