Wie is Wil …

Foto Wil JansenHoi allemaal,

Er is mij gevraagd of ik een stukje wilde schrijven over mij zelf, om mij voor te stellen. Zoals jullie weten, mijn naam is Wil Jansen, ik ben gehuwd met Mieke en we hebben een dochter van 26 jaar. Ik ben werkzaam op de Meldkamer Ambulancedienst en draag zorg voor het plannen van de zorgambulances. Ik ben al lang muzikant, bijna 40 jaar, eerst als drummer in diverse orkestjes en heb toen les gehad van een bekende Tilburgse slagwerkfamilie met name Ad en Jos van den Dries. Rond mijn 20ste jaar ben ik trompet gaan leren en heb ik gespeeld bij de PTT Harmonie en diverse carnavalsorkesten, onder andere de Bierpompen, Reesteam, Kwastenbloazers en de Vreukers. Daarna ben ik een tijdje gestopt in verband met werk en privé. Na tien jaar begon mijn hart weer sneller te kloppen, heb ik de draad opgepakt en ben weer begonnen met slagwerk bij Percussieband Divertimento en Danza Danza. Bij Divertimento kwam de vraag of ik weer trompet wilde spelen. Ik heb dat gedaan en was weer verknocht. Ik heb toen een tijdje gespeeld bij de Coverband On second Mission in Oirschot. Wegens gebrek aan optredens ben ik daar gestopt en kwam weer in de carnavalssfeer terug. Ik heb nog een jaartje bij het Zooi gespeeld, totdat ‘Zuutjes oan’ mij vroeg om bij hen te spelen. Ik heb ja gezegd omdat deze club ook eigen arrangementen speelt en ook speelt wat er staat. Afgelopen jaar heb ik samen met Ferd van Gestel het blèr nummer geschreven voor het blèr concours, totdat Ferd zei waarom ga je ook niet bij een Harmonie spelen. Ik dacht Harmonie dat is saai en oudbollig, maar ik heb toen wat rond gekeken en vond het Harmonieorkest NKH, ik was benieuwd. Tot mijn verbazing dacht ik ja dit is het. Ik voelde me meteen thuis muzikaal, maar ook de mensen, het was voor mij meteen een warm bad en ik vind het steeds leuker worden. De laatste jaarvergadering heb ik goed geluisterd en er zijn nog wat plekken open in diverse werkgroepen en zit te denken waarvoor ik me zal aanbieden.
Maar goed, ik voel me als een vis in het water bij de NKH. Ik ken nog niet iedereen, maar dat gaat wel goed komen.
Met muzikale groetjes,

Wil