Wie is …Nico Donders

Nico Donders

nico-donders-frame

Ik ben Nico Donders, muzikant sinds 1976, eerst vijf jaar klarinet gespeeld daarna vijf jaar alt-sax en daarna bariton-sax. Ik ben 31 jaar lid geweest van Harmonieorkest Tilburg. Helaas is dit orkest opgeheven in 2007. Direct daarna heb ik vijf jaar met Wintkracht diverse projecten gerealiseerd en in 2011 ben ik bij de Nieuwe Koninklijke Harmonie begonnen. Sinds februari 2012 ben ik ook actief bij Orkest l’Aventure Musicale. Sinds juli 2016 ben ik met pensioen en ben ik toegetreden tot het Seniorenorkest Tilburg, waar mijn zus Nelleke al actief was. Ik speel nu bij drie orkesten. Ik ben vader van drie dochters en drie kleinkinderen, dus ik ben geregeld oppas-opa. Muziek is mijn grootste hobby, daarnaast houd ik van hardlopen. Ik ben nog op zoek naar een nieuwe invulling van mijn vrije tijd. Ik heb mijn hele loopbaan gewerkt met treinen. Eerst nieuwbouw daarna revisie en onderhoud, bij zowel NS als Stadlerrail Services. Ik beleef veel plezier aan het muziek maken en hoop alle leden van het Seniorenorkest nog nader te leren kennen.

Nico Donders

Peter van de Sande

peter-van-de-sande-fame

Even voorstellen. Ik ben Peter van de Sande, 62 jaar geleden geboren in Biezenmortel en nu woonachtig in de ‘Tuin van Brabant’ (Haaren) samen met mijn vrouw Marjo. Onze kinderen zijn inmiddels alle vier ‘uitgevlogen’. Tot mei 2016 ben ik werkzaam geweest bij zorgverzekeraar CZ als systeemontwikkelaar en sinds augustus 2016 ben ik lid van Seniorenorkest Tilburg.Mijn ‘muzikale carrière’ is al vroeg begonnen, op de lagere school, als lid van het kinderkoor in Biezenmortel. Daarna doorgestroomd via het tienerkoor naar het jongerenkoor, waar ik de gitaarbegeleiding voor mijn rekening nam. Vanaf 1980 ben ik niet meer met muziek bezig geweest, totdat ik in 1993 trombone ben gaan spelen bij muziekvereniging Sint Gregorius in Haaren. Na het behalen van mijn A en B muziekdiploma ben ik via het leerlingenorkest doorgestroomd naar het harmonieorkest dat nu speelt in de eerste divisie. Ook speel ik nog in carnavalsorkest ‘de Plekbent’, waarmee ik vooral in het najaar en de winter tot en met carnaval muzikaal actief ben. Omdat ik samen muziek maken erg leuk vind en nu meer tijd heb om dat te kunnen doen ben ik lid geworden van het Seniorenorkest. Vooral de SOT-leden Sjef Verstijnen en Hans van der Avoort hadden mij al vaak gevraagd wanneer ik zou komen meespelen. De muziekstukken die ik tot nu toe mee gerepeteerd heb zijn vooral herkenbare melodieën, die over het algemeen goed te spelen zijn voor mij. Iedere maandagmorgen rond de klok van negen staat Sjef Verstijnen voor de deur om mij op te halen voor de repetitie, die ik als het even kan niet wil missen!

Peter van de Sande

Jos Notenboom

jos-notenboom-frame

Graag wil ik mij aan u voorstellen. Mijn naam is Jos Notenboom en ik ben sinds kort via mijn vrouw bij het Seniorenorkest, in de percussiegroep. Ook ben ik behulpzaam bij Sax-O13 om de programma’s aan te kondigen en een praatje tussendoor te maken. Wat muziek betreft, ik heb jaren lang in een carnavalsband gezeten als trommelaar, maar dit is toch wel een nieuwe uitdaging. We hebben twee zonen en twee kleinkinderen. Als hobby ben ik vrijwilliger bij het Kessels musem en ik zing ook nog fanatiek in een koor. Ik vind het hartstikke leuk en hoop nog lang jullie bij te kunnen staan met het ritme.

Met groet Jos Notenboom