Wij kwamen tezamen

In de R.K. kerk St. Jozef aan de Heuvelring

Op maandagavond 24 december 2018 kwamen wij tezamen om de Kerstmis met samenzang te omlijsten. Nadat men in de koffiekamer afgestemd had, koos ieder zijn of haar plaats achter het altaar. In de drukbezochte kerk begeleidde het Seniorenorkest de samenzang van een drietal kerstliederen, waarna de dienst begon. Voor aanvang kwam de mededeling dat het slechts een viering met communiedienst werd, daar pastoor van Noorwegen niet in staat bleek de Heilige Mis te doen. Hiermee werd het orkest de gebruikelijke bewieroking tijdens de consecratie, die bij enkele muzikanten de luchtwegen irriteren, bespaard.
Een viering met een orkest dat, flexibel als het is, de onverwachte aanwijzingen opvolgde. Een vijfmans koor bestaande uit Jos Notenboom, Jan van de Lisdonk, Jan Nefs, Dion van Gorp en Hans Weetink verzorgde, wederom onder leiding van Kees Maijen, het Latijnse deel der gezangen. Voortreffelijk gedaan heren!
Gezeten in de kerk was het wennen aan het geluid van het orkest, heel anders dan wanneer je onderdeel van het orkest bent. Gaandeweg werd het mooier en voller.
Men was nu warm- en ingespeeld en daardoor kwam het geluid beter over, en kwam de dynamiek tot zijn recht. De gespeelde kerstliederen werden uit volle borst meegezongen. Het stemmige ‘Lascia chío pianga’ van Georg Friedrich Händel werd tijdens de communiedienst ingetogen beluisterd. Onze versie werd erg mooi weergegeven. Na afloop stond de gebruikelijke koffie te dampen en konden we elkaar een fijne Kerst en voorspoedig Nieuwjaar toe wensen.

Alle leden van het Seniorenorkest Tilburg wensen u een voorspoedig 2019

Schrijver dezes was genoodzaakt plaats te nemen in de kerk en kon daarmee niet in het orkest meespelen maar wel luisteren.

Geert van Nunen