Woonzorgcentrum Bijsterstede

De locatiemanager heeft zich aan zijn woord gehouden. Na ons goede vorige optreden mochten en moesten we nog een keertje terug komen. Men had enorm van onze muziek genoten. Na het raadplegen van beide agenda’s kwam vrijdag 21 augustus op de kalender. Ruim op tijd waren wij aanwezig om ons te installeren. Een omgevallen sax kon de pret niet drukken. Voor aanvang van ons concert was het instrument gerepareerd. Met dank aan Jo en Jos, die met hun deskundigheid de juiste handeling verrichtten. Want er is geen muziek  mogelijk zonder de belangrijke ‘dis’.  Met beide heren als belangrijke steunpilaren konden we beginnen.

Na introductie door Diane mocht Jos de microfoon hanteren om ons repertoire, cq. genre uit te leggen. We begonnen met ons vaste openingsnummer ‘Saxophone Jubilee’ dat meteen de toon zette. Met Els Notenboom op baritonsax ging dat voortreffelijk. Haar debuut heeft ze met groot elan gestalte gegeven. In de Spaanse en Zuid-Amerikaanse nummers kon ze haar hartje ophalen. Ons publiek dat niet gewend was dergelijke mooie muziek te horen was er stil en beduusd van. ‘Daar bij de Molen’ en ‘Het Dorp’ is bij hen grijs gedraaid. Net als ‘Zilveren draden tussen het goud.’ Verrassend nieuw voor hen waren: ‘Lemon Merinque’,’Tijuana Taxi’, ‘Aux Champs-Elysees’, ‘Welthits aus Italien’, ‘Bella Italia’,’Tango Pur Una Cabeza’ en ‘NewYork’. Onze vertolking van de ‘Second Waltz’ en ‘Ein Strausz für dich’ gingen er verrassend genoeg in als …

Twee koffiepauzes voor beide gezelschappen en een borrel na afloop, stemde ieder tevreden. Ook nu mochten en moesten we nog een keertje terugkomen.

Geert van Nunen