Woonzorgcentrum De Heikant

saxo-013-heikant

Op donderdagmiddag 15 september togen we naar Tilburg-Noord om in Woonzorgcentrum ‘De Heikant’ te concerteren. Een concert als zovele die wij ondertussen voor Stichting ‘De Wever’ mogen verzorgen.
Zoals gewoonlijk was de ontvangst prima verzorgd. Koffie, thee en een versnapering in de vorm van zandgebak, een Tilburgs ‘Kuukske’. We hadden voldoende tijd om ons op het podium te installeren. Dat onder deskundig oog van het toestromende publiek, terwijl een brandende zon in onze rug prikt.
Klokslag half drie kondigt de locatiemanager ons aan en startten wij met onze herkenningsmelodie ‘Saxofoon Jubilee’. Na deze melodie begon Jos Notenboom met zijn presentatie van onze nummers. Deze immer goed in het gehoor liggende deuntjes worden herkend en opvallend is dat ons publiek geconcentreerd zit te luisteren. Dat is wel eens anders geweest.
De bijgaande foto toont zelfs aan hoe gezellig het in de Heikant was. Samen met ons publiek hielden we onze pauzes en lieten we het podium leeg. Op zich een mooi decor!
Na de eerste pauze gingen Jos en wij verder terwijl Franse en Italiaanse nummers de revue passeerden. Bekende nummers als ‘Sentimental Journey’ en ‘Que Sera, Sera’, ‘Welthits aus Italiën’ werden met beleving mee geneuried. Zuidamerikaanse ritmes deden het ook goed en via de tweede pauze kwamen we bij het laatste blok. De driekwartsmaten kwamen naast de vierkwarts nu aan bod. Die konden en mochten niet ontbreken. Met ‘Ein Strauss für dich’, de ‘Second Walz’ en een nostalgische ‘Yesterday’ van Paul McCartney samen met ‘La Vita e bella’ stelden we onze luisteraars tevreden.
Met de toegift ‘Bella Italia’ kregen wij de handen uiteindelijk op elkaar en dat was meteen een welgemeend applaus en waardering richting ons ensemble Sax-O-13. De afsluitende borrel ging er als vanouds in.

Geert van Nunen

sax-013-logode-wever-logo