Woonzorgcentrum Den Herdgang, Tilburg

Donderdag 23 mei

In een periode waarin onze actieve muziekcommissie het repertoire danig aan het verbouwen en vernieuwen is, net als bij de groenteboer: ’Oud eruit en nieuw erin’, vonden we het een grote eer uitgenodigd te zijn en te spelen voor de bewoners van Woonzorgcentrum den Herdgang (De Wever).
Het overgebleven repertoire volstond echter met enkele sterke nummers als ‘Wien bleibt Wien’ en de potpourri van Andre Rieu moesten van stal om ons gehoor te bieden wat men verlangt. Een ongeschreven wet in deze geriatrische wereld die men niet mag overtreden.
Nieuwe werken zoals Saint Louis Blues en het vierluik ‘Castles in Spain’ werden herkend en een onvervalste meezinger hoort er natuurlijk ook te zijn, zeker aan het slot van een geweldige middag. Een glansrol lag er voor speaker Ton van Gool. Ton introduceerde bijzonder fraai onze nummers met een haperende microfoon. Edoch, hij was duidelijk te verstaan. Top Ton.
Ondertussen stromen de nieuwe nummers digitaal op onze lessenaars en wordt er flink aan gewerkt om het vernieuwd repertoire uit te voeren tijdens een van onze volgende concerten.
Met een reprise van Richard Taubers; ’Adieu mein kleiner Gardeoffizier’ namen we afscheid van ‘Den Herdgang’ en met: “Tot een volgende keer” zochten we onze welverdiende versnapering op.

Geert van Nunen