Woonzorgcentrum Joannes Zwijsen / Kermis te Berkel-Enschot

kermis 2015Met de ervaring van ons optreden in Woonzorgcentrum Joannes Zwijsen reisden we op de druilerige maandagmiddag naar de kermis in Berkel-Enschot.
Er zaten nogal wat verschillen tussen beide optredens.
Bij Joannes Zwijsen lukte het ons emotie los te weken bij de dame die vooraan zat.
Dat is met ‘Just a Gigolo’ en ‘Spanisch Eyes’ niet zo moeilijk.
Memories en gedachten gaan dwarrelen en komen al gauw terecht bij de vroegere jeugd toen alles zo goed was. Met ‘Happy’ en ‘Valerie’ pogen wij de huidige gevoelens te vertalen.
De hedendaagse jeugd zal zich later, wanneer zij de woonzorgcentra gaan bevolken, hun ‘Happy’ van Pharrel Williams en ‘Valerie’ van  Amy Winehouse in de armen sluiten.

Deze middag was ingeruimd voor enkele premières, nieuwe stukken die tijdens ons concert ‘Cirque de musique’ het daglicht zullen zien. Henk Couwenberg maakte het publiek daarvan deelgenoot, hetgeen als uitnodiging gezien mocht worden. Na de pauze ging het beter en bleken we ons herpakt te hebben en kon Jan Hermans met een brede smile de ‘Bok’ verlaten.
Het optreden werd gelukkig goed ontvangen en we mogen terugkomen.

 Maandagmiddag in Berkel-Enschot

Het zou een andere ambiance worden. Zowel orkest als publiek werd naar binnen gedirigeerd.
De zon liet het afweten, regen was de gehele maandag baas in de ether.
Ons publiek, wat jonger en van geheel andere aard, koos voor lange tafels met hun versnaperingen in tuutzakken. Het geritsel en gekeuvel droegen bij aan een zeker soort gezelligheid.
De muziek leed er niet onder. We draaiden het zelfde programma en alras bleek dat we het  beter oppikten. Onze nummers werden gewaardeerd en het nostalgische gevoel kwam op een andere wijze boven drijven. Kees van Iersel had de pech van een haperende microfoon maar hij sloeg er zich goed door. Het geroezemoes kon hem niet deren.
Met ‘Salto Mortale’ dat als laatste premièrestuk deze middag afsloot keken we terug op een fijne middag in Berkel-Enschot tijdens de jaarlijkse kermis.
De pauze en zeker de nazit hielden ons wat langer in het café Raadhuis, een heuse loterij hield velen binnen. Een mooie muzikale middag tijdens de kermis van Berkel-Enschot.

Geert van Nunen